Суд продовжив утримання під вартою Петросу Саркісяну / фото Думская

Київський районний суд Одеси сьогодні продовжив тримання під вартою екс-директора оздоровчо-спортивного муніципального комплексу «Вікторія» Петроса Саркісяна.

Як передає кореспондент УНІАН, запобіжний захід за клопотанням прокурора продовжено на 60 діб.

Аргументуючи продовження арешту, представник прокуратури заявив, що ризик тиску на свідків і спроби сховатися від слідства залишаються, тому Саркісяна необхідно тримати в СІЗО.

Відео дня

Захист вимагав змінити запобіжний на домашній арешт у зв'язку з поганим самопочуттям підзахисного та ін. Проте суд задовольнив клопотання прокуратури.

Читайте такожТериторія цинізму: незалежні експерти зробили шокуючі висновки про причини трагедії в таборі "Вікторія"

Як повідомляв УНІАН, пізно увечері 15 вересня 2017 року одеському таборі «Вікторія» виникла пожежа, під час якої загинули три вихованки творчого колективу «Адель». Правоохоронці відкрили кілька кримінальних проваджень (вони вже передані до суду), в яких фігурують як підозрювані директор комплексу Петрос Саркісян, старший вихователь Наталія Цокур (Янчик), колишня заступник мера Одеси Зінаїда Цвірінько, екс-керівник Київського відділу ГУ ДСНС в Одеській області та інспектор.

Суд ухвалив рішення тільки стосовно Цокур, яку засуджено до 3 років позбавлення волі з випробувальним терміном 2 роки. З усіх фігурантів у СІЗО тримають лише Саркісяна.

Також прокуратура оголосила про підозру в розтраті значної суми бюджетних коштів керівнику фірми, яка займалася реконструкцією дитячого табору.

18 лютого 2019 року директор департаменту освіти і науки міськради Олена Буйневич заявила, що влітку табір відкриють. У березні стало відомо, що незалежні експерти виявили грубі порушення будівельних норм при спорудженні дерев'яних корпусів у таборі.