Суд вирішив, що проспект Бандери має йменуватися Московським / фото УНІАН

У Київраді не мають наміру після рішення Окружного адміністративного суду скасовувати протокол про перейменування проспектів Московського та Миколи Ватутіна на проспекти Степана Бандери і Романа Шухевича.

Про це в коментарі "Главреду" заявив секретар Київради Володимир Прокопів.

Читайте також"На користь агресора": В'ятрович розповів про небезпеки скасування назв проспектів Бандери та Шухевича

Відео дня

За його словами, щойно депутати отримають рішення Окружного адмінсуду, то одразу подаватимуть апеляцію.

"І це рішення не набуде чинності, а проспекти будуть носити ті назви, які їм надала Київрада. І навіть, якщо суд вищої інстанції підтримає це дивне рішення Окружного адмінсуду повернути старі назви, то ми знову приймемо рішення, що проспекти залишаться Шухевича і Бандери. Тому що для нас важлива думка людей, а кияни проголосували за такі назви", - заявив Прокопів.

Він зауважив, Київрада не отримували від містян скарги на перейменування проспектів - хоч до цієї теми великий суспільний інтерес.

"Ніхто з киян не скаржився. Тільки представники "антифашистської організації", яка й звернулася до суду. Наскільки мені відомо, аргументація у них була така: не було доведено, що фігури, на честь яких перейменували проспекти, були видатними. Але я вважаю, що рішення суду - абсолютно політичне, воно не базується на юридичних підставах. Чому прийнято тільки зараз? Тому що - напередодні вибори", - наголосив секретар Київради.

Як повідомляв УНІАН, 25 червня Окружний адміністративний суд Києва скасував рішення Київської міськради про перейменування двох проспектів на честь Степана Бандери та Романа Шухевича.

Своє рішення в Окружному адмінсуді Києва пояснили тим, що під час перейменування Київською міськрадою було порушено процедуру.