25 червня Володимир Балух знову оголосив голодування / фото krymr.com

Український політв'язень Володимир Балух, який раніше оголосив голодування в російській колонії, вже два дні не спить і не п'є воду.

Про це повідомила адвокат Ольга Дінзе, яка відвідала Балуха в колонії, пише Крим.Реалії.

"Він повідомив мені про те, що дійсно оголосив голодування на знак протесту порушення його права на зустріч з консулом України. Оскільки він є громадянином України, він має безумовне право на зустріч з консулом. І в даний час поки він відмовляється від вживання їжі та води. Тобто в даний час він знаходиться на сухе голодування. Природно довго на сухому голодуванні він не зможе, тому що при відмові від вживання води виникає швидке порушення роботи не тільки внутрішніх органів, але й також порушення роботи нервової системи, що пов'язано з повною втратою сну. Наразі він вже не спить взагалі вже дві доби", - розповіла Дінзе.

Відео дня

Читайте такожНове голодування небезпечне для життя Балуха - Денісова

Адвокат додала, що сьогодні написала заяву на ім'я начальника колонії з проханням надати Балуху цілодобову медичну допомогу, а також помістити його в медичну частину.

"Європейський суд безпосередньо декларує те, що особі необхідно надавати повну, комплексну допомогу, не порушуючи його права на відмову від вживання їжі. Тобто тут і медична допомога, тут і допомога інших профільних лікарів, включно психолога. У зв'язку з цим я в заяві вказала на те, що я прошу дозволити допуск до Балуху в даний час лікаря судово-медичного експерта з більш ніж 30-ти річним стажем для його попереднього огляду і обстеження", - зазначила адвокат.

Як повідомляв УНІАН, 25 червня український політв'язень Володимир Балух знову оголосив голодування.

Нагадаємо, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що нібито на горищі його будинку знайдено 90 набоїв і кілька тротилових шашок.

5 липня 2018 року підконтрольний Росії так званий "Роздольненський районний суд" засудив Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. рублів (близько 4 тис. грн) за сукупністю двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий "верховний суд" в Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуху до 4 років і 11 місяців.

З 29 березня 2019 року Балуха утримують в колонії в м. Торжок Тверської області РФ.

4 червня стало відомо, що Балуха після кількох місяців утримання в штрафному ізоляторі колонії перевели до тюремної лікарні, він пройшов медичне обстеження, результати якого поки що невідомі.

Адвокат Балуха Ольга Дінзе висловила думку, що адміністрація колонії систематично поміщає його в ШІЗО, щоб виключити умовно-дострокове звільнення кримчанина. Українському консулу відмовляють у зустрічі з Балухом.