Верховний суд РФ розглядає апеляцію на вирок фігурантам справи "Хізб ут-Тахрір" / фото facebook.com/crimeansolidarity

У Москві активісти проводять акцію на підтримку кримських татар під будівлею Верховного суду РФ, де сьогодні розглядається апеляція на вирок фігурантам Бахчисарайської справи "Хізб ут-Тахрір" Енверу Мамутову, Руслану Абільтарову, Ремзі Меметову і Зеврі Абсеїтову.

Як повідомляє в Facebook громадське об'єднання "Кримська солідарність", багато активістів прийшли в білих футболках з написами "Припиніть репресії проти кримських татар" і тримають в руках плакати з аналогічними написами.

"Також підтримати політв'язнів прийшли правозахисники, громадські діячі та громадські активісти ініціативи "Стратегія-18". Учасниця ініціативи Віра Лаврешіна тримала в руках плакат "Мусульмани - не терористи", - сказано в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНе бути байдужим. Хто і як допомагає дітям кримських політв'язнів

Як повідомляв УНІАН, 12 травня 2016 року в окупованому Бахчисараї російські силовики провели серію обшуків у будинках мусульман, кримських татар, а також у місцевому кафе. В результаті були затримані Абсеїтов, Меметов, Абільтаров і Мамутов. Їх обвинуватили в участі в діяльності організації "Хізб ут-Тахрір", яка визнана в Росії терористичною.

24 грудня 2018 року Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Донузасудив Мамутова до 17 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з обмеженням волі на строк 1 рік 6 місяців, Абільтарова, Меметова і Абсеїтова - до 9 років колонії суворого режиму з обмеженням волі на строк 1 рік. Жоден із фігурантів своєї провини не визнав. Всі вказували на політично мотивований характер кримінальної справи.

Сьогодні, 11 липня, Верховний суд Росії розглядає апеляцію на вирок.