В Бердянську україномовна родина втрапила у скандал з місцевими "любителями Росії" / Youtube, Оксана Сабардина

У популярному курортному місті Бердянськ (Запорізька область) родина київського журналіста В'ячеслава Гармаша втрапила у скандал через те, що хотіла пройти до пляжу через відгороджену територію.

Читайте також"Особиста позиція Богдана": Стефанчук відреагував на ідею про російську мову для Донбасу

Як повідомляє OBOZREVATEL, про інцидент у Facebook розповіла дружина журналіста Ярослава. Так, під час прогулянки узбережжям родина попросила дозволу пройти через територію приватного готелю, адже частина пляжу аж до самої води була перегороджена.

Персонал, почувши українську мову, відповів нецензурною лайкою.

«Відповідь послідувала просто феноменальна – «Пи***те хохли, дорогою! Це приватна територія та приватний пляж!», – вказала вона.

Подружжя зауважило, що за законом зона у 50 метрах від води є громадською територією.

"Ми тут живемо не за вашими д*більними українськими законами, ми тут усі за Росію", – відповів охоронець приватної території.

Після погроз туристів викликати поліцію він додав: "Викликай, українська х*хлице, вони тут теж за Росію, і це ти поїдеш у мавпятник".

OBOZREVATEL, скріншот з Facebook

Нагадаємо, у січні активно обговорювався інцидент, що виник у потягу «Миколаїв — Івано-Франківськ», де військовослужбовець ЗСУ вимагав притягнути до відповідальності співробітницю потяга, що відмовилась обслуговувати його державною мовою.