Україна відзначає 1031-у річницю хрещення Київської Русі / фото УНІАН

У релігійних заходах з нагоди святкування 1031-ї річниці хрещення Київської Русі взяли участь близько 15 тисяч вірян, порушень порядку не зафіксовано.

Читайте такожЕпіфаній: розколу в ПЦУ немає, є лише окрема думка однієї особи – Філарета

Про це повідомили у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України з посиланням на першого заступника глави МВС Сергія Ярового.

Відео дня

«У релігійних заходах з нагоди святкування 1031-ї річниці хрещення Київської Русі взяли участь біля 15 тисяч вірян. Правопорядок забезпечували до 2 тисяч правоохоронців. Заходи в центрі столиці пройшли без порушень громадського порядку», - цитує прес-служба Ярового.

У МВС також зазначили, що для забезпечення громадського порядку під час хресної ходи залучались всі підрозділи київської поліції. Зокрема, на службу заступали спеціалісти вибухотехнічної служби, кінологи з собаками, спецпризначенці, а також співробітники превентивної комунікації.

Крім того, для належної координації дій з іншими профільними службами та швидкого реагування на позаштатні ситуації в цілодобовому режимі працював ситуаційний центр МВС, який займався постійним моніторингом ситуації у місцях проведення масових заходів.

«Окрім забезпечення публічного порядку, правоохоронці також супроводжували вірян до місць їхнього проживання, звідки вони приїхали до столиці», - додали у міністерстві.