ПЦУ провела хресну ходу з нагоди хрещення Русі / фото УНІАН

Предстоятель Православної церкви України (ПЦУ), митрополит Київський і всієї України Епіфаній заявив, що у хресній ході з нагоди 1031-річчя хрещення Київської Русі – України взяли участь 50 архієреїв та 1,5 тисячі священиків.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив журналістам після хресної ходи та молебню за Україну в Києві.

Читайте такожЕпіфаній: розколу в ПЦУ немає, є лише окрема думка однієї особи – Філарета

Відео дня

«Сьогодні в українській ході взяло участь понад 50 архієреїв та десь приблизно 1,5 тисячі священнослужителів», - заявив він.

Урочиста церковна хода вірян та духовенства ПЦУ на чолі з митрополитом Епіфанієм вирушила від храму святої Софії Київської у напрямку Михайлівського золотоверхого монастиря. Після того колона вулицею Трьохсвятительською пройшла до пам’ятника святому рівноапостольному князю Володимиру.

***День Хрещення Київської Русі — України — державна пам'ятна дата в Україні на честь Хрещення Русі, що відзначається щорічно 28 липня — у день пам'яті святого рівноапостольного князя Володимира.

Хрещення Русі — масове хрещення 988 року жителів Києва, а згодом інших міст держави князем Володимиром Святославичем, у результаті чого християнство стало провідною релігією на Русі.