Балуха закрили в ШІЗО 30 липня, і він пробуде там 15 діб / фото Радіо Свобода

Українського політв'язня Володимира Балуха, який відбуває покарання в колонії № 4 м. Торжок Тверської області, знову помістили до штрафного ізолятора.

Читайте такожЗ'єднання явилося відео "бійки" Балуха в ізоляторі, за яку йому продовжили термін

Про це повідомляється на сторінці Кримської правозахисної групи в Facebook з посиланням на родичів українця.

Відео дня

За їх даними, Балуха закрили в ШІЗО 30 липня, і він пробуде там 15 діб.

Зазначається, що за чотири місяці в колонії Балуха шостий раз закривають в ШІЗО.

"З кожним днем підірване голодуваннями та жорстокими умовами утримання в колонії стан здоров'я активіста погіршується, постійне перебування в штрафному ізоляторі може завдати непоправної шкоди для його ослабленого здоров'я", - наголошують правозахисники.

Як повідомляв УНІАН, ФСБ РФ затримала Балуха в окупованому Криму 8 грудня 2016 року, стверджуючи, що на горищі його будинку нібито знайдено 90 патронів і кілька тротилових шашок.

19 березня 2018 року Балух оголосив безстрокове голодування на знак протесту проти винесеного йому вироку у справі про зберігання боєприпасів, яке припинив на початку жовтня. За даними адвоката Дмитра Дінзе, у Балуха після понад 200 днів голодування була підозра на виразку або панкреатит.

5 липня підконтрольний Росії так званий "Роздольненський райсуд" засудив Балуха до 5-ти років колонії загального режиму і штрафу в 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень) за сукупності двох кримінальних справ, порушених за нібито зберігання боєприпасів і нібито побиття начальника ІТТ.

3 жовтня так званий "Верховний суд" в окупованому Криму після розгляду апеляції скоротив 5-річний термін ув'язнення Балуха до 4 років і 11 місяців.

З 29 березня 2019 року Балуха утримують в колонії м. Торжок Тверської області РФ.

Адміністрація колонії під вигаданими приводами кілька разів переводила українця в штрафний ізолятор.

25 червня Балух оголосив нове голодування. Згідно з його заявою, яку оприлюднила у Facebook омбудсмен Людмила Денисова, знову вдатися до такого радикального кроку його змусили нелюдські умови утримання, зокрема, перебування понад двох місяців у штрафному ізоляторі та позбавлення права зустрічі з консулом України.

5 липня Балух припинив голодування.