Участь у параді є добровільним / фото УНІАН

В Офісі президента України наголошують, що участь працівників бюджетної сфери у заходах з нагоди відзначення 28-ї річниці Незалежності України є добровільною.

Відповідне роз’яснення щодо участі у офіційних заходах з нагоди Дня Незалежності України оприлюднене на сторінці ОП у Facebook.

Читайте такожВ Одесі 18 серпня оголошено днем жалоби у зв'язку із загибеллю людей у готелі «Токіо Стар»

Відео дня

«Інформація про те, що Офіс президента нібито примусово збирає вчителів, лікарів і представників громадськості на генеральну репетицію святкування, не відповідає дійсності», - наголошується у роз’ясненні.

В Офісі президента пояснюють, що відповідне розпорядження ОП щодо формування делегацій у регіонах має на меті надати допомогу тим, хто хоче приєднатися до урочистостей. «Підкреслюємо, що йдеться не про глядачів, а саме про учасників заходів, які представлятимуть усі регіони країни. Значну частину запрошених буде відзначено нагородами. Водночас місцеві органи влади повинні зібрати інформацію щодо складу делегацій для того, щоб учасники не відчували проблем з тим, як дістатися до Києва», - сказано у роз’ясненні.

В Офісі президента підкреслили, що «цього року буде започатковано нову традицію відзначення Дня Незалежності: у святкових заходах візьмуть участь не лише захисники України, а й представники інших професій, які є гордістю нації та творять її майбутнє».