фото facebook/PoshukZhytomyr

У Новоград-Волинському районі Житомирської області пошуковці виявили останки трьох солдат, загиблих в 1941 році.

Читайте такожПорошенко підписав закон про створення реєстру зниклих безвісти осіб

Як повідомляється на Facebook-сторінці історико-патріотичного об'єднання "Пошук", 17 серпня пошуковики проводили польові роботи в Новоград-Волинському районі на місцях боїв 1941 року. За день були знайдені останки трьох солдат.

Відео дня

"Перший солдат був знайдений на глибині 60 см. При ньому була каска СШ-39, гільзи 7,62 та порожні магазинні планки, що свідчить про те, що він стріляв під час бою. Однак потужний вибух снаряда розірвав його на шматки, і залишив від нього лише деякі фрагменти скелета", - йдеться в повідомленні.

Останки другого солдата виявили на глибині 40 см. Він також значно постраждав від артилерійського вогню. При ньому знайшли каску СШ-39, дзеркальце, 2 монетки, ключ від будинку, сірники, а в чоботі була ложка.

У третього солдата, останки якого знайшли на глибині 40 см, був сильно деформований череп від вибуху. При ньому була каска СШ-39, значок "Спортсмен-парашутист", помазок для гоління, дзеркальце, монети 30-х років, залишки газети польською мовою і "смертний медальйон", де, як правило, є інформація про бійця. Однак цей медальйон був незакритим, і записка в ньому повністю згнила.

"Всі воїни назавжди залишаться невідомими", - відзначили дослідники.

Як повідомляв УНІАН, раніше, в липні цього року, на території села Шумськ Житомирської області пошуковці виявили останки 29 осіб, закатованих чекістами в період становлення радянської влади.