Наркоторговець втік від оперативників під час спроби його екстрадиції / Facebook, Прокуратура Києва

Державне бюро розслідувань (ДБР) на поліграфі допитує співробітників Служби безпеки України, від яких днями втік наркобарон Амос Дов Сільвер у аеропорту «Бориспіль», на предмет причетності до організації його втечі.

Про це директор ДБР Роман Труба повідомив у своєму Telegram-каналі.

Читайте такожБезперешкодно пішов: з’явилося відео втечі ізраїльського наркобарона Сільвера від СБУ (відео)«Пам’ятаєте історію екстрадиції ізраїльського наркобарона? Відео з «Борисполя», де він тікає від працівників СБУ, – точно серед популярних за кількістю переглядів серед українців. Маю новини щодо продовження цього практично голлівудського епізоду. ДБР перевіряє можливу причетність працівників СБУ до організації втечі затриманого. В рамках досудового розслідування цього кримінального провадження наші спеціалісти сьогодні допитують причетних осіб із застосуванням поліграфа», – написав Труба.

Відео дня

При цьому він підкреслив, що у ДБР працюють професійні поліграфологи, яких Бюро залучає для встановлення фактів у кримінальних провадженнях.

«До слова, така практика не є ексклюзивною і досить успішно використовується в світі. Дослідження, проведені Американською асоціацією операторів поліграфа, стверджують, що одержана за його допомогою інформація у 87-96% випадків ефективно використовується в досудовому розслідуванні», – додав директор ДБР.

Як повідомляв УНІАН, 15 серпня в аеропорту «Бориспіль» наркоторговець Амос Дов Сільвер втік від оперативників Служби безпеки України під час спроби його екстрадиції до Ізраїлю.

16 серпня у СБУ поінформували, що тимчасово відсторонено від роботи працівників, які відповідали за супровід громадянина Ізраїлю, який втік.

17 серпня Сільвера затримали повторно, і з другої спроби екстрадували до Ізраїлю.

ДБР було затримано трьох співробітників спецслужби, які підозрюються у допомозі втечі Сільвера з аеропорту.