Згідно з результатами дослідження, 29 відсотків українських підлітків були жертвами онлайн-булінгу / shaw.af.mil

Майже третина українських підлітків заявляють, що стали жертвами цькування в інтернеті.

Про це повідомляє Радіо «Свобода» з посиланням на результати опитування Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ), представлені 4 вересня ЮНІСЕФ і спеціальною представницею генерального секретаря ООН з питань насильства щодо дітей.

Читайте такожРада ввела штрафи за булінг«В Україні 29 відсотків опитаних підлітків були жертвами онлайн-булінгу, а 16 відсотків були змушені пропускати через це шкільні заняття», – йдеться у звіті опитування.

Відео дня

Майже 59 відсотків опитаних в Україні зізналися, що вони знають про наявність онлайн-груп школярів, де діти обмінюються інформацією про своїх однолітків із метою цькування.

«Доступ школярів до інтернету означає, що школа не закінчується, щойно учень або учениця вийшли з класу і, на жаль, булінг також не закінчується», – наводить прес-служба ЮНІСЕФ слова виконавчої директорки фонду Генрієтти Фор.

В опитуванні взяли участь понад 170 тисяч молодих людей віком від 13 до 24 років із 30 країн, зокрема України. При цьому третина молодих людей у 30 країнах світу заявили, що стають жертвами онлайн-булінгу, а кожна п’ята молода людина змушена була пропускати заняття в школі через кібербулінг і насильство.

Як повідомляв УНІАН, за рік в українських школах зафіксували 109 тисяч фактів цькування дітей.