Зайцевої та Дронову дали по 10 років в'язниці / фото "Медіапорт"

Олена Зайцева, засуджена до 10 років позбавлення волі після ДТП на вулиці Сумській в Харкові, повинна відбувати покарання в колонії, а не у виправному центрі.

Про це повідомила адвокат потерпілих Лариса Матвєєва на своїй сторінці в Facebook.

Читайте такожЗМІ показали, де винуватиця моторошної ДТП у Харкові Зайцева відбуватиме покарання (фото, відео)

Відео дня

"Визначення виду колонії та порядок направлення для відбування покарання осіб, засуджених до позбавлення волі на певний строк регулюється відповідним положенням, затвердженим Наказом Мін'юсту України № 680/5 від 27.02.2017 р.. Згідно з п. 11 г. 2 цього положення, в установах відкритого типу (виправному центрі) відбувають покарання особи, засуджені до обмеження волі (це ст. 61 КК України). Нагадаю ще раз, Зайцева позбавлена волі (це ст. 63 КК України)", – наголосила Матвєєва.

Вона додала, що між обмеженням і позбавленням волі – величезна різниця.

"При визначенні міста, де буде "сидіти" Зайцева, повинні врахувати, що вона дівчина, засуджена вперше за злочин, який вважається вчиненим з необережності, але засуджена до позбавлення волі (тобто ізоляції) на 10 років за тяжкий злочин", – підсумувала адвокат.

Тому Матвєєва направила в СІЗО запит з метою дізнатися, чи насправді Зайцева перебуває у Покровському виправному центрі №79, а Дронов - у колонії №29.

"У разі підтвердження інформації будемо з'ясовувати, за якими критеріями й хто саме обирав для Зайцевої саме цю установу відбування покарання", – підсумував адвокат.

Фото колонії, де буде відбувати покарання Зайцева:

Як повідомлялося, Зайцеву етапували в Покровський виправний центр №79 у понеділок, 2 вересня.

Читайте такожКривава аварія у Харкові із шістьма жертвами: у Дронова зробили заяву в суді

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня 2017 року у Харкові на перехресті вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора з перевищенням дозволеної швидкості, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов.

Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. В результаті ДТП на місці загинули п'ятеро осіб, ще одна людина померла від травм у лікарні.

26 лютого 2019 року Київський районний суду Харкова визнав Дронова та Зайцеву винними у скоєнні ДТП і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі термінами по 10 років кожному.

Зайцева, її захисник Юлія Плетньова та адвокат Дронова Сергій Перепелиця подали апеляційні скарги на вирок суду.

Сьогодні Харківський апеляційний суд розглядав скарги на вирок Київського райсуду стосовно вироків Зайцевій та Дронову.

Зокрема, адвокат Зайцевої Юлія Плетньова просила суд пом’якшити підзахисній покарання до п’яти років позбавлення волі зі звільненням від покарання з іспитовим строком, тривалість якого має визначити суд.

Адвокат Дронова Сергій Перепелиця вимагав закрити кримінальне провадження проти свого підзахисного.