При вивезенні підозрюваного у справі про збитий малайзійського «Боїнгу 777», проросійського бойовика Володимира Цемаха з тимчасово окупованого Донбасу терористи отримали наказ на його ліквідацію разом з українськими розвідниками.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте такожПраворуч МН17: бойовик Цемах зі свідка ставши підозрюваним«Коли ми зняли з нього мішок, я зрозумів, що це не проста людина, тому він моментально все, що було навколо, всю зону відповідальності на КСП, він все собі змалював», – розповів парамедик екіпажу Степан Сірак.

За його словами, Цемах був в той момент «не зовсім в адекватному стані». Зазначається, що саме ця бригада приводила до тями накачаного транквілізаторами бойовика.

«Було перехоплення, і нам повідомили, що нашу машину «швидкої допомоги» – на знищення. Саме в цей час вивозили взятого в полон Цемаха. У них був наказ знищити його разом з нами», – зазначив член екіпажу парамедиків Андрій Нечипорук.

В операції з переправлення Цемаха на підконтрольну Україні територію задіяли кілька підрозділів.

Як раніше повідомляв УНІАН, за словами доньки підозрюваного Цемаха, після обміну полоненими він повернувся на Донбас жити.