В польоті візьмуть участь також льотчики США і Румунії / Вікіпедія

Льотчики України, Румунії та США в рамках реалізації договору з Відкритого неба проведуть спостережний політ над територією Росії.

Про це повідомляє офіційне видання Міноборони Росії газета «Красная звезда».

«У період з 23 по 27 вересня в рамках реалізації договору спільна місія Румунії, США та України виконає спостережний політ над територією Російської Федерації на румунському літаку спостереження Ан-30 з аеродрому Кубінка», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Читайте такожСенцов узяв участь в акції на підтримку українських політв’язнів у РФ

У ході польоту за узгодженим маршрутом російські фахівці на борту літака спостереження проконтролюють суворе дотримання узгоджених параметрів польоту і застосування передбаченої договором апаратури спостереження.

Літак спостереження Ан-30 належить до класу літаків, не призначених для застосування будь-якої зброї. Літак і встановлена на ньому апаратура спостереження (аерофотоаппарати) пройшли міжнародний огляд, в якому взяли участь і російські фахівці, що виключає використання технічних засобів, не передбачених договором.

У той же час РФ планує виконати спостережний політ на російському літаку спостереження Ан-30Б над територією Словенії. Політ виконуватиметься в період з 23 по 27 вересня з аеродрому відкритого неба Любляна, його максимальна дальність становитиме 500 кілометрів.

Російський літак спостереження пройде за узгодженим маршрутом, а словенські фахівці на його борту контролюватимуть порядок застосування апаратури спостереження та виконання положень, передбачених договором.