За версією слідчих, під час спуску водій не вибрав безпечну швидкість, виїхавши на зустрічну смугу / ГУНП в Одеській області

Сьогодні Київський районний суд Одеси заарештував без права внесення застави Олександра Орловського - водія вантажівки, підозрюваного в скоєнні ДТП, в якій 21 вересня загинули 9 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, за клопотанням прокуратури Одеської області взято під варту водія, причетного до згаданої вище ДТП в Овідіопольському районі.

Читайте такожПрокуратура відпустила депутата, який збив людину на "зебрі"

Відео дня

Як зазначили в прес-службі прокуратури Одеської області, в суботу, 21 вересня, цей чоловік був за кермом автопоїзда «DAF 95XF430» з напівпричепом-цистерною. Слідуючи з Одеси, він перевозив вантаж на замовлення підприємства.

«Встановлено, що під час спуску по дорозі він не вибрав безпечну швидкість, не врахував стан завантаженого авто, і, не впоравшись з керуванням, виїхав на зустрічну смугу», - повідомили в прес-службі.

Чоловіка було заарештовано в залі суду, куди його доставили з Одеської обласної клінічної лікарні. Запобіжний захід - 2 місяці тримання в СІЗО. Альтернативи у вигляді внесення застави не передбачено.

Як зазначили в прокуратурі, внаслідок порушення правил дорожнього руху 49-річний водій вантажівки допустив зіткнення з автобусом Mercedes-Benz 312D.

В результаті мікроавтобус відкинуло за межі проїжджої частини, його водій та восьмеро пасажирів загинули на місці події.

Адвокат водія наполягав на домашньому арешті, аргументуючи це станом здоров'я свого підзахисного. Зокрема, як зазначалося, чоловік потребує подальшого лікування та хірургічної операції у зв'язку з травмою руки.

Сам підозрюваний стверджує, що правила дорожнього руху не порушував, швидкість не перевищував, а дорожнє покриття було в незадовільному стані.

За його словами, двома зустрічним смугам йшов суцільний потік транспорту, і він не міг піти на обгін, оскільки затор становив близько 2 км.

Водій також наполягає на технічній експертизі обох транспортних засобів.

За словами керівництва компанії-перевізника, від якої водій здійснював рейс, у нього - великий досвід водіння, а графік його роботи відповідав нормам.

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня в Овідіопольському районі Одеської області внаслідок зіткнення маршрутки і вантажівки загинули 9 осіб, у тому числі - неповнолітній, ще четверо госпіталізовано у тяжкому стані.

Водія вантажівки, доставленого до Одеської обласної клінічної лікарні, згодом затримали.