Чиновники мають кілька варіантів, як убезпечити 13-й кілометр / od.npu.gov.ua

В Одеській області встановлять відбійник і розширять дорогу, на якій сталось зіткнення маршрутки з автоцистерною, внаслідок якого загинули 9 осіб.

Як передає кореспондент УНІАН, це питання обговорювалось сьогодні під час позачергового засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, що пройшло під головуванням в. о. голови Одеської ОДА Світлани Шаталової.

Читайте такожГоловному інженеру одеського готелю "Токіо-Стар" повідомили про підозру

Відео дня

За словами начальника Служби автомобільних доріг Одеської області Олега Вариводи, є кілька варіантів того, як убезпечити 13-й кілометр автодороги Н-33, де сталась ДТП.

При цьому чиновник підкреслив, що стан дорожнього покриття на цій ділянці не є причиною аварії. Він визнав, що дорога перебуває в незадовільному стані, але конкретні проблемні ділянки далеко від місця зіткнення.

«Хочу підкреслити, що стан дорожнього покриття на цій ділянці не є причиною виїзду фури на зустрічну смугу. Там три смуги: дві - на підйом – у бік Одеси, й одна - в бік міста Овідіополь. Ширина смуг достатня - відповідає нормативам», - заявив Варивода.

За його словами, тут наявні всі дорожні знаки, є дорожня розмітка тощо.

Варивода вважає, що, якщо б водії дотримувались правил дорожнього руху, аварії не сталося б.

За його словами, облавтодор може запропонувати два варіанти розв'язання проблеми. Один - комплексна реконструкція з розширенням, але це займе багато часу й потребує великих фінансових витрат. Інший - полягає в тому, щоб встановити відбійник, розділивши смуги зустрічного напрямку. Однак зараз це зробити неможливо, оскільки тоді доведеться пожертвувати однією смугою «на підйом».

«Але це створить ще більші проблеми з рухом транспорту, тому що по цій дорозі щодоби переміщуються близько 25 тис. автомобілів. А зараз у зв'язку з перекриттям на ремонт понтонної переправи - 35 тис.», - сказав Варивода.

Він запропонував інший варіант - встановити розділову огорожу і розширити дорогу за рахунок узбіччя. Але для цього необхідні відповідні відведення землі.

Шаталова доручила представникам відповідних відомств і організацій до кінця тижня розробити відповідну «дорожню карту» для того, щоб у найкоротші строки здійснити необхідні роботи.

Як повідомляв УНІАН, 21 вересня в Овідіопольському районі Одеської області внаслідок зіткнення маршрутки та вантажівки загинули 9 осіб, у тому числі - неповнолітній, ще четверо госпіталізовані у тяжкому стані.

Водія вантажівки затримали. Сьогодні в Одеській області оголошено жалобу.