Співак Олег Винник та продюсер Олександр Бабенко пояснили появу музиканта на відео з кремлівськими пропагандистами з гаслом «Всем мир».

За словами Бабенка, команді українського співака запропонували з Москви взяти участь у «міжнародному проекті», обіцяли також Анджеліну Джолі та Ді Капріо.

Читайте також"Нас, артистів, це не стосується": Лобода висловилась про політику між країнами

«Тобто, це не презентувалось виключно як щось російське. Це до міжнародного Дня миру, затвердженого ООН. Учасниками були виключно люди мистецтва, це не презентувалось як політична акція…Треба було записати на матовому фоні заклик до людства і слова миру. І сказати їх мовою своєї країни», – сказав продюсер.

Бабенко стверджує, що кадр з Винником зробили в Києві у фотостудії: «ніхто не брав участь у цій зйомці».

При цьому і співак, і режисер заперечують гастролі у Росії, хоч пропозицій від російських телеканалів після публікації відео було багато.

Водночас на запитання журналістів про Крим Винник відповів запитанням.

«Якщо ми кричимо, що Крим наш, то а чому я не маю права поїхати туди виступити? Ви знаєте, як там на мене чекають. Ви знаєте, як там цього хочуть. Хочу миру, щоб ми жили в мирі. Вони ж не окупанти, це Крим, де живуть наші люди», – сказав він, додавши, що для настання миру «треба припинити війну».

«От ви знову це починаєте. Ви задавайте ці запитання всім – владі, іншим людям. Три мільйона українців живе у Росії. Ви поїдете їх запитувати там, хто агресор? Їдьте у Росію – запитуйте. Я вас не буду засуджувати, що ви поїхали в Росію. Я не знаю, як це робиться. Ми говоримо про агресію – говоріть про мир. Чому ми про агресію говоримо?», – відповів артист на запитання журналістів, чи визнає він агресію РФ.

Нагадаємо, навколо Олега Винника розгорівся скандал через участь у російському проекті "Всім мир 519".

На YouTube-каналі проекту з'явилося відео, в якому, крім Винника, взяли участь зірки російської естради - як артисти, які виступають в Україні, так і ті, хто підтримав анексію Криму й кому заборонено в'їзд до нашої країни.

Невдовзі співак потрапив до бази сайту "Миротворець".