Володимир Зеленський / REUTERS

Вулиці потрібно називати іменами не лише історичних постатей, але й сучасних героїв України, в тому числі і тих, хто нині живий.

Про це під час прес-марафону заявив президент України Володимир Зеленський.

Читайте такожЗеленський: я звільню Баканова в разі отримання доказів його співпраці з Матіосом

Відео дня

Зокрема, його запитали, чи підтримує він "бандеризацію" назв вулиць, тобто перейменування на честь героїв українських визвольних змагань, що тривало останні декілька років.

"У нас дуже багато героїв в Україні, і кожну вулицю треба називати різними героями. Я думаю, що у нас дуже багато героїв сучасних. Ми пам'ятаємо історію, підтримуємо історичних героїв. А чому ми з вами не підтримуємо героїв сучасних? Ми можемо по-різному ставитися до Андрія Шевченка, але це герой? Безумовно, герой. Або люди, які захищали нас від Чорнобиля, можна на їхню честь називати вулицю? Можна. А Бубка – він герой України, а Усік, а брати Клички, вони герої України? Герої. Чому ми не називаємо? Я впевнений, що пан Бандера чи пан Шевченко були би в шоці, яка кількість вулиць (перейменована на їхню честь - УНІАН)", - сказав Зеленський.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан направив міністру Кабінету міністрів лист з проханням щодо подання на звільнення Київського міського голови Віталія Кличка з посади голови КМДА.

Кличко вважає антиконституційними дії з позбавлення його повноважень голови КМДА.

28 серпня у прес-службі Кличка повідомили, що народні депутати Верховної Ради VIII скликання від різних фракцій звернулись до КСУ з конституційним поданням щодо надання офіційного тлумачення Основного Закону у частині здійснення місцевого самоврядування і державної влади в столиці.

4 вересня Кабінет міністрів схвалив подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА і направив його до Офісу президента.