фото УНІАН

На вулиці Банковій біля будівлі Офісу президента понад 100 осіб бере участь у мітингу з вимогою до глави держави Володимира Зеленського не допустити розведення військ на Донбасі.

Як передає кореспондент УНІАН, активісти біля Офісу президента встановили великий банер "Рух опору капітуляції. Мир після перемоги".

Активісти наголошують, що не можна допустити капітуляції і здачі українських земель, і тому вони виступають проти розведення сил від лінії розмежування у Петрівському і Золотому.

Відео дня

У зібранні беруть участь жителі прифронтової зони, переселенці з Донбасу та учасники бойових дій.

"Сьогодні ми прийшли вимагати від гаранта Конституції не допустити розведення, а фактично відступу українських військ із Золотого, Петрівського та інших населених пунктів, в яких за планом Путіна планується відвести наші війська", - заявили організатори акції.

Вони наголошують, що вимагають виведення російських військ з окупованих районів Донецької і Луганської областей.

Читайте такожУ Києві відбувається марш на захист незаконно засудженого в Італії нацгвардійця Марківа (відео)

Учасники зібрання виголошують гасло "Ні розведенню військ".

На їх переконання, після розведення, території, з яких відійдуть українські військові, будуть зайняті російськими окупантами.

Голова української народної ради Луганщини та Донеччини Святослав Федорчук заявив: "Ця небезпека стосується не мешканців Катеринівки чи Покровського, не Станиці Луганської чи маленького Золотого, - вона стосується кожного українця. Кожен метр землі, який буде відданий там, рано чи пізно стане десятками метрів вперед ближче до Києва, ближче до Львова, і ми не можемо дозволити собі такої розкоші, аби вірити ворогу на слово".

Активісти виступають за те, аби позиція Зеленського на міжнародних переговорах враховувала низку позицій. Зокрема, що Росія як агресор має відшкодувати всі наслідки війни та окупації, що Донбас та Крим можуть повернутися до складу України лише разом і без жодних "особливих статусів", а також, що умовою миру не може стати відмова України від Організації північноатлантичного договору (НАТО) та Європейського Союзу.

На мітингу виступають активісти та жителі Донбасу. Акція відбувається спокійно. За порядком спостерігають співробітники Національної поліції.