Польща знаходить в Україні багато цінних працівників / фото Zaxid.net

Українці в Польщі переважно обіймають посади нижчого рівня у промисловості, сільському господарстві та сфері послуг, однак водночас зростає й кількість українців на керівних посадах.

Про це пише "Європейська правда" з посиланням на видання Plus Biznesu.

Читайте такожУже майже півмільйона: у Польщі зростає кількість легальних працівників з України

Відео дня

Найбільше зростання кількості виданих дозволів на роботу в Польщі для українців зафіксоване у промисловості, сільському господарстві та сфері послуг.

Водночас у першій половині цього року 404 українці були працевлаштовані як представники органів державної влади, вищі посадові особи та керівники. Це, за словами  глави агентства з працевлаштування Personnel Serviceна Кшиштофа Інглота, на 53% більше, ніж рік тому.

"Зростання зайнятості серед спеціалістів чи керівників свідчить про те, що в Україні ми можемо знайти багато цінних працівників. Нам потрібні їхні знання та вміння, за які ми повинні їм відплатити привабливою міграційною політикою, включаючи забезпечення, наприклад, повного соціального пакету, полегшення доступу до житла чи освіти для їхніх дітей", - вважає Інглот.

Як повідомляв УНІАН, збільшилась кількість українців, котрі хочуть переїхати до Польщі. Автори дослідження "Українці на польському ринку праці: досвід, виклики та перспективи. Звіт EWL" пояснюють вибір українців кращими умовами проживання в Польщі, комфортною соціальною інтеграцією й незначним мовним бар'єром.