Мунтяну нічого не відомо про кримінальну справу проти нього / фото Букінфо

Національне антикорупційне бюро України підозрює голову Чернівецької обласної ради Івана Мунтяна у вимаганні та отриманні неправомірної вигоди у розмірі 180 тисяч доларів.

Про це йдеться в ухвалі Вищого антикорупційного суду за клопотанням детектива НАБУ щодо арешту майна в рамках кримінального провадження щодо Мунтяна, яку 28 жовтня було оприлюднено в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно з судовим рішенням, досудове розслідування встановило, що голова облради пропонував жителю Чернівців вирішити питання щодо передачі підконтрольному цій особі товариству у довгострокову оренду комплекс Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». За це Мунтян нібито вимагав у чоловіка неправомірну вигоду в розмірі 200 тисяч доларів.

Відео дня

Водночас в ухвалі вказано, що у період з 23 липня до 15 жовтня 2019 року посадовець нібито отримав хабар у розмірі 180 тисяч доларів.

У рамках кримінального провадження суд заарештував мобільні пристрої та мобільний термінал фігурантів справи. Окрім того, під час обшуків у кабінетах Чернівецької облради 16 жовтня детективи НАБУ вилучили низку документів.

Водночас Мунтян сьогодні у коментарі журналістам повідомив, що йому нічого не відомо про вказане кримінальне провадження.

Варто зауважити, що 9 жовтня 2019 року Чернівецька обласна рада ухвалила рішення «Про передачу в оренду цілісного майнового комплексу Чернівецького обласного комунального підприємства «Бальнеологічний санаторій «Брусниця». Цією ухвалою депутати облради підтримали пропозицію передати в оренду майно «Брусниці» приватному підприємству «Буковинський оздоровчий комплекс «Брусниця» терміном на 49 років. При цьому встановлено, що розмір стартової місячної орендної плати без ПДВ становитиме понад 81 тис. грн.

Як повідомляв УНІАН, 16 жовтня детективи НАБУ проводили обшуки в кабінеті Івана Мунтяна та інших посадовців Чернівецької обласної ради.

Довідка УНІАН. Депутат Чернівецької обласної ради, голова обласного осередку політичної партії «Батьківщина» Іван Мунтян був обраний головою облради в грудні 2015 року.