Суддю позбавили права обіймати державні посади (окрім виборних) протягом року / yaizakon

Вищий антикорупційний суд сьогодні оголосив вирок колишній судді Апеляційного суду Дніпропетровської області Надії Посунся за фактом неподання декларації про доходи.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Читайте такожСлужба безпеки вивела з ОРДЛО свідка катувань полонених українців

Відео дня

«Оголошено обвинувальний вирок судді апеляційного суду Дніпропетровської області Надії Посунся за фактом неподання декларацій особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України «Про запобігання корупції», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що колегія антикорупційного суду повністю підтримала позицію начальника 6 відділу САП Сергія Козачини та прокурора 6 відділу САП Андрія Касьяна та визнала суддю виною у вчиненні злочину, передбаченого ст. 366-1 КК України.

«Суд призначив служительці Феміди покарання у виді 51 тис. грн штрафу (3 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян) з позбавленням права обіймати державні посади (окрім виборних) протягом року», - заявили в САП.

Як відомо, у травні 2018 року Вища рада правосуддя звільнила Надію Посунся з посади судді Апеляційного суду Дніпропетровської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.