/ © UNIAN

Водночас рятувальники зазначають, що швидка допомога тут "про всяк випадок", постраждалих немає.

Очікується прибуття 76 громадян України. Серед громадян інших країн, які прибувають на борту, є, зокрема представників Росії і Грузії. загалом на борту, разом із журналістами близько 120 осіб.

Як сказав у коментарі журналістам начальник прес-центру командування повітряних сил ЗСУ полковник Роман Юрчило.

Відео дня

Він зазначив що літак Іл-76, який боло відправлено для евакуації українців з Непалу, перед вильотом повністю пройшов перевірку і був повністю справний.

Читайте такожНа евакуацію українців з Непалу виділили 7,4 мільйона гривень

"Більше того, літак у 2014 році пройшов повністю ремонт планера, а також усіх чотирьох двигунів", - додав Юрчило.

"При підльоті до Катманду... в районі Делі, льотчик виявив незначне відхилення одного з чотирьох двигунів і в штатному режимі було здійснено посадку. Виявили цей недолік, - це були незначні збої в роботі паливної системи одного з двигунів. Дипломатичною поштою зазначена деталь була доставлена до Делі, проведена її заміна", - зазначив Юрчило.

Таким чином 4 травня літак вже був готовий продовжувати виконувати завдання.

Говорячи про причини посадки в Делі, Юрчило зазначив, що "На злітно-посадковій смузі із 5 смуг тільки одна працювала, 4 були пошкоджені і працювали тільки 2 термінали. При вирулювання на злітно-посадковій смузі була пошкоджена одна з шин. це незначне пошкодження", -  сказав він і додав, що інженери за одну годину все полагодили. 

Юрчило також висловив переконання, що "льотний склад, інженерно-технічний склад літака Іл-76 виконав усі завдання керівника операції".