На Львівщині у навчальному центрі створили унікальну смугу перешкод / фото mil.gov.ua

У навчальному центрі Національної Академії Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного протягом року побудована сучасна "Смуга перешкод підрозділів розвідки".

Читайте такожОзброєні силовики та спецтехніка: у Тернополі проведуть антитерористичні навчання

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

Відео дня

За оцінками іноземних експертів, які постійно знаходяться на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що ця смуга є однією з найбільш довгих і складних у східній і центральній Європі, аналогів якої немає в європейських арміях. Її створювали на основі вимог українських розвідників, які пройшли гарт АТО/ОСС.

Смуга складається з 26 різних перешкод / фото mil.gov.ua

"Наша смуга складається з 26 різних перешкод, - розповів майор Анатолій Кухар. - Весь комплекс вимагає від розвідника не тільки витривалості і сили. Тут потрібно мати потужний командний дух, щоб перемогти свої страхи".

Як повідомляється, смуга починається імітацією десантидесантування "по-штурмовому" з вертольота. А далі кожну з перешкод можна модифікувати на розсуд інструктора. Тобто створювати розтяжки, мінні поля або навіть засідки.

Починається смуга імітацією десантування «по-штурмовому» з вертольота / фото mil.gov.ua

"Військові розвідники з країн НАТО, які були на наших тренуваннях, висловили щире захоплення, - продовжив Кухар. - Більш того, ведуться переговори, що підготовка іноземних фахівців буде проходити і тут".

Нормативів або норм проходження такої смуги перешкод немає. Саме тому підрозділу, тренуються і навчаються тут, зараз в буквальному сенсі відпрацьовують новітні стандарти, за якими будуть готувати українських і, можливо, та іноземних розвідників. На створення цієї унікальної смуги перешкод держава витратила 1,6 млн грн.

На створення цієї унікальної смуги перешкод держава витратила 1,6 млн грн / фото mil.gov.ua

Нагадаємо, що цей навчальний центр сформований в 2014-му, коли наші Збройні Сили відчутно потребували фахівців різних військових спеціальностей. І зі своїм завданням інструктори впоралися. За роки війни тут підготовлено понад 130 тис. військових фахівців. Можливості центру дозволять готувати фахівців з нуля, так і проводити перепідготовку або поліпшення спеціальності вже діючих військових фахівців.