Наразі тривають слідчі дії / ssu.gov.ua

Служба безпеки України (СБУ) викрила керівництво столичного держпідприємства на багатомільйонній оборудці з придбання комплектуючих сумнівної якості для потреб української військової авіації.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Читайте такожСБУ викрила контрабанду японських артефактів на 300 тисяч доларів (фото)Зазначається, посадовці придбали у представників комерційної структури застаріле та підроблене обладнання для ремонту військових літаків. При цьому закупівлю продукції, зокрема технологічних складових систем життєзабезпечення, здійснювали за завищеними цінами та оформлювали її як нову.

Відео дня

«Під час слідчих дій правоохоронці вилучили у службових приміщеннях держустанови контрафактні та застарілі комплектуючі до авіаційної техніки на суму понад 15 мільйонів гривень. Варто зауважити, що використання виявленого обладнання сумнівної якості для обслуговування військових літаків створювало передумови до виникнення надзвичайних ситуацій», – говориться в повідомленні.

У межах кримінального провадження за ч. 5. ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до оборудки.

Відкрите кримінальне провадження / ssu.gov.ua

Раніше УНІАН повідомляв, що СБУ запобігла контрабанді до країни-агресора комплектуючих до військово-транспортних літаків АН-72 і АН-74.