Наступний рік стане вкрай тяжким для більшості банків, заявив глава Центробанку Німеччини, член керуючої ради ЄЦБ Алекс Вебер. За його словами, оскільки списання збитків від фінансової кризи будуть здійснюватися в другій половині 2008 р., а прибутки, одержані за підсумками успішнішого минулого року, не зможуть пом`якшити негативні наслідки кризи. Він зазначив, що відтак поки що не ясно, наскільки сильно фінансова криза торкнеться економіки Євросоюзу в цілому.

А.Вебер, виступаючи в словенському місті Брдо на зустрічі міністрів фінансів і економіки 27 країн-учасниць ЄС, пообіцяв, що ЄЦБ продовжить грошові вливання в європейські банки, які відчувають нестачу ліквідності, передає Associated Press.

Нагадаємо, що найбільший в Німеччині банк - Deutsche Bank AG - за підсумками I кварталу 2008 р. має намір списати близько 2,5 млрд євро (3,94 млрд дол.). Списання пошириться на ряд кредитів з підвищеним відсотком, наданих неблагонадійним позичальникам, і боргових зобов`язань, активи в комерційну нерухомість і забезпечені іпотекою цінні папери.

Відео дня

При цьому в 2007 р. чистий прибуток Deutsche Bank зріс на 7% і склав 6,51 млрд євро порівняно з 6,08 млрд євро, одержаними в попередній рік.

РосБізнесКонсалтинг