Яндекс підвів підсумки 2019 року в пошуці / Ілюстрація REUTERS

Російський пошуковик «Яндекс» опублікував головні теми року за підсумками аналізу пошукових запитів. Перше місце серед головних тем, які хвилюють росіян, посіли вибори в Україні, а найцікавішою особою став Володимир Зеленський.

Читайте такожПротримався один день: російський канал ТНТ зняв з ефіру серіал "Слуга народу" після жарту про Путіна

Результати аналізу опубліковані в блозі пошукової системи. Зазначається, що топ головних тем і людей в пошуку за рік складено виходячи з того, як зросла кількість запитів про них у порівнянні з минулим роком.

Відео дня

Згідно з оприлюдненим топом, в 2019 році головними темами стали «Вибори в Україні», «Пожежа в Соборі Паризької Богоматері» і «Мітинги і протестне голосування в Москві».

Найцікавіші користувачам «Яндекса» люди у 2019 році – Володимир Зеленський, Хідео Кодзіма і Грета Тунберг.

Яндекс

Нагадаємо, «Яндекс» не працює в Україні з травня 2017 року. 16 травня 2017 року президент Порошенко підписав указ, який ґрунтується на рішенні РНБО і накладає санкції на ряд російських IT-компаній, в тому числі розробників програмного забезпечення. Також цей указ зобов'язує всіх провайдерів заблокувати доступ до ряду російських інтернет-сервісів, включаючи "Яндекс", "Вконтакте", "Однокласники".