У Києві сьогодні запалають вогні на головній ялинці України / Фото УНІАН

У центрі Києва сьогодні буде частково заборонено рух транспорту, а також змінено кілька маршрутів тролейбусів. Причина - відкриття головної ялинки країни на Софійській площі.

Про це повідомляє прес-служба столичної держадміністрації.

Зокрема, рух усіх видів транспорту буде заборонено уздовж Володимирського проїзду та вулиці Володимирської. Із 17:00 до 19:00 рух заборонять від будинку № 51/53 до перетину з вулицею Софіївською; із 16:00 до 22:00 – від будинку № 23 на вулиці Софіївській до Рильського провулку, а також уздовж Володимирського проїзду.

Відео дня

Через це буде змінено маршрути руху громадського транспорту. Тролейбус №6 слідуватиме від Мінського масиву до станції метро "Лук'янівська", №№16,18 - від вулиці Академіка Туполєва та вулиці Сошенка до Повітрофлотського шляхопроводу.

Крім того, планується організувати рух автобусів маршрутів загального користування в звичайному режимі руху №№ 24, 114 за схемою руху робочого дня.

Читайте такожСьогодні в Харкові відкриють новорічну ярмарку і запалять ялинку (фоторепортаж)

Як повідомляв УНІАН, сьогодні ввечері відбудеться урочисте відкриття головної ялинки країни. Офіційна церемонія відбудеться о 19.00. Висота ялинки понад 20 м. Цьогоріч її прикрасили 800 новорічними іграшками та понад 3 км різнокольорових гірлянд. Навколо ялинки розгорнеться восьмикінечна зірка з яскравих гірлянд. Головні герої казки про Лускунчика будуть "охороняти" ялинку разом з українськими козаками. Після церемонії на Софійській площі виступить гурт "Друга ріка".