На День Миколая в Києві урочисто запалять головну ялинку країни / Фото УНІАН

У Києві на Софійській площі завтра засвітять вогні на головній Новорічній ялинці країни.

Читайте такожГоловна ялинка країни на Софійській вже готова до урочистого засвічення 19 грудня (фоторепортаж)

Як передає кореспондент УНІАН, про це директор Департменту культури КМДА Діана Попова сказала на розширеному засіданні колегії Київської міської державної адміністрації, присвяченому підготовці міста до святкування Нового року, Різдва і Водохреща.

Відео дня

Офіційна церемонія відбудеться о 19.00. Висота ялинки понад 20 м. Цьогоріч її прикрасили 800 новорічними іграшками та понад 3 км різнокольорових гірлянд. Навколо ялинки розгорнеться восьмикінечна зірка з яскравих гірлянд. Головні герої казки про Лускунчика будуть "охороняти" ялинку разом з українськими козаками. Після церемонії на Софійській площі виступить гурт "Друга ріка".

За словами Попової, у День Святого Миколая, 19 грудня, також урочисто засвітять вогні на ялинці на Контрактовій площі.

Вона нагадала, що на Софійській площі кияни та гості столиці зможуть відвідати казкове містечко "Чотири королівства", а на Контрактовій площі – етнічне містечко за кращими народними українськими традиціями.

Як сказала Попова, 19 грудня урочисто запалять вогні і на ялинках в усіх районах Києва, де теж заплановано широкий діапазон різноманітних зимових розваг і культурно-мистецьких подій.

Детальна програма новорічно-різдвяних заходів оприлюднена на офіційному сайті київської влади.

Як повідомляв УНІАН, святкування новорічних свят у столиці розпочалось 14 грудня.

За словами засновника проекту Folk Ukraine, що займається організацією святкування зустрічі Нового року в Києві, Ігоря Добруцького, головними локаціями новорічно-різдвяних святкових заходів цього року, як раніше, є Софійська та Контрактова площі. Тематикою святкування на Софійській площі стане різдвяна історія про Лускунчика.

Цього року кількість запланованих заходів на локаціях збільшено удвічі. Зокрема навколо пам’ятника Богдану Хмельницькому на Софійській площі вперше безкоштовно курсуватиме "різдвяний експрес", а на Контрактовій площі буде облаштована ковзанка площею 1,6 тис. кв. м з теплими зонами.

Резиденція Святого Миколая буде традиційно розміщена на Контрактовій площі, а на Софійській площі відкриють інтерактивний павільйон з великою кількістю екранів.

Святкування Нового року на Софійській та Контрактовій площах триватиме до 19 січня.

Другий рік поспіль у Києві організовують масові святкування Різдва і за західним обрядом - 25 грудня, і традиційне - 7 січня.