Пстосується порушення презумпції невинуватості, захисту честі й гідності / УНІАН

Підозрюваний у справі про вбивство журналіста Шеремета Андрій Антоненко подав позов до Печерського райсуду Києва на президента Володимира Зеленського, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова та генпрокурора Руслана Рябошапку.

Про це у коментарі Громадському заявив його адвокат Святослав Жерновніков.

За словами захисника, позов стосується порушення презумпції невинуватості, захисту честі й гідності.

Відео дня

Читайте такожСправа Шеремета: до зали суду, де перебуває Кузьменко, піднялися 15 силовиків (фото)

«Позов подали до Печерського суду через те, що Антоненка назвали злочинцем. Називали, його фото показували. Хто може називати його злочинцем, якщо ще йдуть суди? Це порушення презумпції невинуватості», – розповів Жерновніков.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства Шеремета підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків.

Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь, їм також обрано запобіжні заходи. 18 грудня у поліції заявили, що перед обшуком у квартирі Антоненко попросив брата дружини винести з помешкання міну.

У поліції додали, що 13 грудня слідчі під час обшуку в офісі, що розміщений на першому поверсі будинку, де жив підозрюваний, виявили предмет, схожий на протипіхотну міну МОН-50.

«Очевидці у своїх поясненнях вказали, що сусід із третього поверху (брат дружини Антоненка, який проживає спільно із ним) залишив на зберігання предмет, назвавши його роутером. Вказаний предмет був захований у купюроприймач терміналу», - повідомляли у поліції.