Питання анулювання ліцензії NewsOne розгляне суд / NewsOne

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження у справі щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne.

Про це повідомляється на сайті суду.

«Раніше з відповідним позовом до Окружного адміністративного суду міста Києва звернулась Національна ради України з питань телебачення і радіомовлення. Зокрема, позивач просить суд анулювати ліцензію на мовлення, видану ТОВ «Новини 24 години» (логотип NewsOne)», - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожНацрада з мовлення позбавила канал «112 Україна» декількох цифрових ліцензій (наживо)

Також у суді зауважили, що наразі справа розглядатиметься в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін та проведення судового засідання за наявними у справі матеріалами.

Як повідомляв УНІАН, на 12 липня був анонсований телеміст між російським пропагандистським телеканалом "Росія 1" та українським NewsOne.

8 липня тоді ще в.о. голови СБУ Іван Баканов запропонував президенту скликати засідання РНБО для запровадження санкцій проти юридичних осіб, що мовлять під логотипами "112 Україна" і NewsOne.

Після цього телеканал NewsOne повідомив про скасування анонсованого телемосту.

На той час генпрокурор Юрій Луценко повідомив, що ГПУ відкрила кримінальне провадження про замах на скоєння держзради у зв’язку з намірами телеканалу NewsOne провести телеміст з російським телеканалом. Також Луценко заявив, що один з бенефіціарів NewsOne є співвласником російського ПАТ "Промсвязьбанк", через який фінансуються оборонні замовлення Росії.

В РНБО відбулася нарада з питань гарантування інформаційної безпеки. За підсумками наради було дано ряд доручень, зокрема, СБУ та Нацполіції щодо "забезпечення національної інформаційної безпеки з неухильним дотриманням свободи слова".

2 жовтня Нацрада з телерадіомовлення подала до Окружного адмінсуду Києва позов з вимогою позбавити ТОВ "Новини 24 години" ліцензії на мовлення.

17 жовтня Верховна Рада створила Тимчасову слідчу комісію з розслідування відомостей щодо дотримання вимог законодавства під час зміни власників інформтелеканалів та забезпечення протидії інформаційному впливу РФ.