У МВС розробили комплекс заходів для забезпечення безпеки та порядку / фото 112.ua

У Міністерстві внутрішніх справ розробили комплекс заходів для забезпечення безпеки та порядку під час новорічних і різдвяних свят.

Читайте такожАваков дав наказ закрити всі гральні заклади, що замасковані під лотереї

Як повідомили у Департаменті комунікації МВС України, про це під час наради сказав перший заступник міністра внутрішніх справ України Сергій Яровий.

Відео дня

«Розроблено комплекс заходів для забезпечення безпеки та порядку. Правоохоронці системи МВС працюватимуть у чіткій взаємодії та координації під час великої кількості святкових заходів на території держави. Заходи, які відбуватимуться за участю дітей, перебуватимуть на контролі в тому числі й рятувальників ДСНС», - зазначив Яровий.

Також перший заступник міністра повідомив, що для забезпечення безпеки в місцях, де проводитимуться масові дитячі святкування, залучатимуться інспектори ювенальної превенції. За потреби поліція забезпечить супровід організованих груп дітей.

Своєю чергою, голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін зазначив, що у святковий період рятувальники посилено забезпечуватимуть пожежну безпеку, а також оперативне реагування.

«У святковий період особливо загострюється тема дотримання Правил пожежної безпеки. По всій території України будуть проходити масові заходи: в освітніх і культурних закладах, на центральних площах міст. Особливо небезпечним є використання різноманітних піротехнічних засобів. Працівники ДСНС і Нацполіції на місцях будуть звертати на це посилену увагу», - сказав Чечоткін.