Правоохоронці вилучили майже 400 одиниць комп’ютерного та грального обладнання / фото facebook.com/pol.kyivregion

На Київщині за добу поліцейські припинили діяльність 17 гральних закладів.

Як повідомляє у Facebook поліція Київської області, «лотерейний бізнес» виявили та ліквідували у м. Бровари, Бориспіль, Ірпінь, смт. Баришівка, смт. Гостомель, смт. Глеваха та інших населених пунктах.

Правоохоронці вилучили майже 400 одиниць комп’ютерного та грального обладнання, яке направили на проведення відповідних експертиз.

Відео дня

За всіма фактами слідчі відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 203-2 (Зайняття гральним бізнесом) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає стягнення штрафу від десяти тисяч до сорока тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Розпочато досудові розслідування.

Читайте такожСтаном на зараз поліція зупинила роботу понад 5 300 гральних закладів по Україні – Гончарук

Як повідомляв УНІАН, 19 грудня Верховна Рада не ухвалила у першому читанні законопроект про легалізацію грального бізнесу в Україні.

20 грудня Кабінет міністрів заборонив розповсюдження грального бізнесу під виглядом державних лотерей.

За даними правоохоронців, у державі станом на 20 грудня працювали близько 5 тис. 300 ральних закладів, у тому числі букмекерські контори, казино тощо.

Відповідно до постанови уряду та виконання доручення міністра внутрішніх справ, Національна поліція проводить масштабне комплексне відпрацювання з виявлення та протидії незаконному гральному бізнесу, створено понад 700 мобільних груп.