Середня сума, яку українці готові витратити на новорічний стіл, становить 1390 грн / pixabay.com

67% українців новорічну ніч проведуть вдома, в колі сім’ї.

Читайте такожНовий рік 2020: поліція нагадала про відповідальність за вирубку ялинок

Як передає кореспондент УНІАН, такі дані загальнонаціонального дослідження, проведеного Фондом «Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва» спільно з соціологічною службою Центру Разумкова, соціологи оприлюднили на брифінгу.

Відео дня

За даними опитування, ще 16,5% планують провести новорічну ніч в гостях у друзів та родичів, 3% - у громадському закладі чи на публічному святкуванні, 0,5% - «у колі» Інтернету, 2% - на самоті перед телевізором, 1% - у цікавій подорожі Україною, 1%- за кордоном. 3% респондентів не святкуватимуть, а просто підуть спати, а ще 6% не вирішили, що їм робити.

Середня сума, яку українці готові витратити на новорічний стіл, становить 1390 грн. Соціологи зазначають, що це дещо менше, ніж минулого року (1752 грн). При цьому 23% опитаних (як і торік) відповіли, що у них на новорічний стіл немає грошей.

Українці хотіли б бачити у ролі роздавача подарунків Діда Мороза - 28%, Святого Миколая - 17% (12% - у 2018 році), Санта Клауса - 1%( у 2018 році - 3,5%). Водночас 31% респондентів відповіли, що для них немає значення, хто роздаватиме подарунки.

Найбільше українці, як і торік, хотіли б отримати здоров’я (49%), ми