Чубаров прокоментував майбутній обмін / УНІАН

Офіс президента не проводив консультацій з Меджлісом кримськотатарського народу щодо звільнення кримських політв'язнів.

Про це повідомив у Facebook глава Меджлісу, екс-нардеп Рефат Чубаров.

Говорячи про майбутній обмін між Україною та бойовиками на Донбасі, Чубаров зазначив, що серед його учасників не буде тих, хто постійно проживає в окупованому Криму і позбавлений волі окупантами.

Відео дня

"У списку тих, хто підлягають обміну, не буде ні одного з більше 65-ти політв'язнів-кримських татар, включаючи братів Теймура і Узеіра Абдулаєвих, Рустема Ісмаїлова, яких Верховний суд Росії своїм рішенням від 24 грудня 2019 року засудив відповідно до 16 років і 6 місяців, 12 років і 6 місяців, 13 років і 6 місяців позбавлення волі у виправній колонії суворого режиму, а Еміля Джемаденова і Айдера Саледінова – кожного до 11 років 6 місяців позбавлення волі в колонії суворого режиму", - написав Чубаров.

Читайте такожСуд 27 грудня розгляне апеляційні скарги у провадженні щодо екс-"беркутівців"

"Зауважу, що Офіс президента України не провів жодної консультації ні з Меджлісом кримськотатарського народу, ні з родичами кримських політв'язнів з питань можливо пошуку інших шляхів звільнення громадян України, незаконно позбавлених волі на території тимчасово окупованого Криму", - додав він.

Чубаров заявив, що українським парламентера нібито "було легше погодитися з доводами російських бандитів, ніж жорстко відстоювати свободу всіх українських політв'язнів".

Як повідомляв УНІАН, Україна і бойовики ОРДЛО можуть обміняти близько 200 осіб. За даними російських ЗМІ, "великий обмін" запланували на 29 грудня.