Контррозвідка СБУ відзвітувала за 2019 рік / фото facebook.com/SecurSerUkraine

2019-го завдяки роботі контррозвідки СБУ до різних термінів та видів покарання засуджено 90 осіб, зокрема 24 – за державну зраду, 35 – за терористичну діяльність.

Про це повідомляє прес-служба СБУ. 

Читайте такожЗакуповували озброєння для санкційних країн: СБУ викрила міжнародне злочинне угрупування (фото)

Відео дня

Цього року розпочато 239 кримінальних проваджень за злочини проти основ національної і громадської безпеки. Серед них: - державна зрада (ст. 111 Кримінального кодексу України) – 57; - шпигунство ( ст. 114 ККУ) – 7; - посягання на територіальну цілісність та недоторканність України (ст. 110 ККУ) – 4; - терористична та диверсійна діяльність (ст.ст. 113, 258, 258-3, 258-5, 260, 263 ККУ) – 54.

Також вдалося запобігати терактам у різних містах України. Наприклад, до десяти років позбавлення волі засуджено диверсанта, який за завданням терористичного "МДБ "ЛНР" готував підрив залізничних колій на Харківщині.

На 12 років ув`язнили і колишнього працівника МВС України з Полтавщини, який передавав ФСБ РФ інформацію про військові об’єкти, списки мобілізаційного резерву й дані про добровольців і волонтерів регіону.

Крім того, колишній капітан міліції із Запоріжжя, який планував підірвати багатоповерховий житловий будинок та залізничний переїзд, отримав вісім років тюрми.

Триває слідство щодо низки інших викритих агентів спецслужб РФ та квазіреспублік. Зокрема, йдеться про оголошення персоною нон грата шістьох осіб, які працювали під прикриттям дипломатичних представництв. Зокрема, у Львівській області викрито російського консула-радника, який збирав інформацію про стан ЗСУ та готував представників нацменшин для акцій із дискредитації України на міжнародній арені.

Нещодавно СБУ блокувала спробу протиправного переміщення до ЄС двигунів, які використовуються для комплектування бойових бронемашин, що знаходяться на озброєнні ЗСУ.