Окупанти хочуть, щоб з Сімферополя до Києва літали літаки / RoksolanaToday&Крим

Представники окупаційної влади Криму виступили за діалог з Україною щодо відновлення авіасполучення між Києвом і Сімферополем.

Про це заявив так званий голова комітету з народної дипломатії "Держради республіки Крим" Юрій Гемпель, передає "ТАСС". Так він прокоментував інформацію про перший штраф для іноземної авіакомпанії за перетин повітряного простору окупованого півострова.

"Сьогодні треба перейти від жорсткої риторики до діалогу, партнерських відносин. Я думаю, що літаки повинні літати в будь-якому випадку з Києва до Сімферополя, з Сімферополя до Києва, також і до інших міст і столиць країн СНД. Я думаю, це піде на користь перш за все самим українським політикам", - сказав Гемпель.

Відео дня

Також він заявив, що Росія нібито має право вести переговори з будь-якою державою про повітряне сполучення "через свою територію".

Читайте такожПрикордонники РФ затримали активіста на адмінкордоні з Кримом

"Крим готовий прийняти будь-який тип літака з будь-якої держави. Ми будемо раді", - сказав він.

Як повідомляв УНІАН, Державіаслужба України вперше оштрафувала іноземну авіакомпанію за перетин повітряного простору Криму.

8 серпня 2019 року літак авіакомпанії Euro-Asia Air виконав політ в межах забороненої зони над окупованим півостровом. Після цього Державіаслужба винесла постанову про накладення штрафу. На відміну від російських авіаліній, які щоденно здійснюють близько ста зльотів-посадок в Криму і вперто не виплачують штрафи, казахські авіалінії визнали свою провину і добровільно сплатили ці кошти.

Україна заборонила зліт-посадку з аеропорту "Сімферополь" всім авіакомпаніям і закрила повітряний простір над усією територією півострова ще в березні 2014 року.