Адвокат переконаний, що слідчі навмисно повідомили про слідчий експеримент за кілька годин до його проведення / УНІАН

О 18.00 в четвер, 2 січня, слідчі проведуть експеримент щодо причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета оголошених раніше підозрюваних.

Про це у відео на Facebook повідомив адвокат Владислав Добош.

При цьому адвокат заявив, що правоохоронці не надали захисту матеріалів справи – адвокату не відкрили відео, по якому мають проводити експеримент.

Відео дня

Читайте такожЗвільнений з полону журналіст Асєєв зняв банер на свою підтримку (фото)

«Я 26-го подав клопотання про ознайомлення з матеріалами, слідчий розписався про отримання клопотання. Слідчий експеримент я тільки «за» проводити, бо я про нього клопотав. Але воно має бути проведено все правильно. Знову ж таки «пряме порушення права на захист», – сказав він.

Адвокат зазначив, що йому важко уявити, як будуть реалізовувати експеримент без первинної інформації з відеокамер, «а хлопці знаходяться деякі в Харкові, і деякі не в місті. Тому як їм на 18.00 прибути на слідство – поняття не маю».

Добош додав, що слідчі зробили це навмисно, «щоб потім сказати: ось дивіться, адвокати зірвали слідчі дії».

«Насправді слідчий експеримент має бути проведений о 02.40, так як вони задекларували, що люди на відео діяли саме тоді, щоб повністю відповідав час, освітлення й погода», – додав Добош.

Читайте такожСправа Шеремета: адвокати підозрюваної Дугарь заявили про фальсифікації доказів

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року.

Вночі 14 грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка. 18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

23 грудня Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24 грудня судді залишили під вартою іншу підозрювану – лікарку Юлію Кузьменко.