Зеленський зустрівся з родичами загиблих в Ірані українців / фото facebook.com/zelenskiy95

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з родичами українців, які загинули в авіакатастрофі в Ірані.

Про це глава держави повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Зустрівся та поговорив з родичами українців, загиблих у авіакатастрофі. Розумію, що жодні слова підтримки не заглушать їхнього пекельного болю. Розумію, що жодні виплати не повернуть їм рідних людей. Держава надасть їм усю необхідну допомогу, зокрема фінансову", - написав Зеленський.

Відео дня

"Мабуть, найважливіше, що може й повинна зробити для них держава, - це дати вичерпні відповіді щодо всіх обставин трагедії. Запевнив, що ми зі свого боку робимо все можливе для встановлення правди. Україна обов’язково її дізнається", - додав президент.

Читайте такожКатастрофа літака МАУ: Трамп поставив під сумнів версію про технічну несправність (відео)

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

Причини трагедії встановлює іранська сторона із залученням, у разі погодження, правоохоронних підрозділів і компетентних органів інших країн. В Ірані також перебуває група українських експертів.

За словами секретар Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, фахівці перевіряють версію про ураження "Боїнга" ракетою зенітного ракетного комплексу "Тор" російського виробництва. Серед інших основних версій катастрофи літака МАУ в Ірані називав руйнування і вибух двигуна з технічних причин.