11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий Іраном / фото УНІАН

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко заявляє, що консолідація зусиль світової спільноти допомогла встановити правду щодо катастрофи українського літака поблизу аеропорту імені Імама Хомейні (Тегеран), збитого іранськими військовими 8 січня.

Про це Пристайко повідомив у мікроблозі Twitter.

Читайте такожМВС передало Тегерану ДНК-зразки родичів загиблих українців у авіакатастрофі літака Boeing 737

Відео дня

"Консолідація зусиль світової спільноти допомогла встановити правду. Українські фахівці на місці трагедії зробили важливий внесок у встановлення справжніх причин і продовжують свою роботу в Ірані", - переконаний міністр.

"Перебуваю на постійному зв‘язку з главами МЗС країн-партнерів. Для того, щоб допомогти державам, які втратили своїх громадян у цій страшній трагедії, вже зараз проводимо зустрічі з представниками посольств", - зазначив Пристайко.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 11 січня, президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки».

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ наполягає на офіційних вибаченнях із боку Ірану, проведенні відкритого розслідування, очікує повернення тіл загиблих і виплат компенсацій.

Літак рейсу PS752 розбився в Ірані 8 січня, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.