Пантюшенко - 35-річний командир екіпажу танка Т-64Б / скріншот

Один з охоронців в Донецькому СІЗО зізнався, що чекає, коли українська армія повернеться на Донбас і вижене «русский мир».

Про це в інтерв'ю «Фактам» розповів український боєць Богдан Пантюшенко, який п'ять років провів у полоні у окупантів.

Читайте такожЗеленський емоційно прокоментував обмін: "Це було непросте політичне рішення"

Відео дня

За його словами, у 2014-2015 роках жителі Донбасу перебували під пресом російської пропаганди, але у 2016 році тих, хто мріє про «русский мир», він вже практично не зустрічав.

«На третій рік окупації до їх «армії» йшли служити виключно ті, хто не міг знайти собі іншого застосування. Люди так розчарувалися, що вже у 2018 році один охоронець в Донецькому СІЗО шепнув мені: «Я прийшов сюди працювати, тому що більше ніде влаштуватися не зміг. Я вже чекаю, пацани, коли ви сюди прийдете і звідси піде «русский мир», - розповів Пантюшенко.

Пантюшенко - 35-річний командир екіпажу танка Т-64Б першого танкового батальйону 1-ї окремої танкової бригади Збройних сил України. Боєць з позивним «Броня», родом з Білої Церкви на Київщині, потрапив у полон 18 січня 2015 року після бою на Путилівському мосту в окупованому Донецьку. Він був звільнений в ході останнього обміну 29 грудня 2019 року.

Як повідомляв УНІАН, 29 грудня на КПВВ «Майорське» в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною та представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб в обмін на 124 особи зі списку ОРДЛО.