Ноздрачова понизили в посаді / Фото: УНІАН

Начальника Управління цивільно-військового співробітництва Збройних сил України, полковника Олексія Ноздрачова, який оскандалився із заявою про можливість реінтеграції з бойовиками та військовими РФ на Донбасі, понизили у посаді.

Як повідомляє Військова служба правопорядку, завершено службове розслідування щодо нього.

"У ході розслідування військовослужбовець надав вичерпні пояснення та, зокрема, пройшов ретельну процедуру опитування з використанням поліграфу. Обставини та умови події також були всебічно вивчені фахівцями військової контррозвідки Служби безпеки України", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

За результатами перевірки встановили, що стороннього впливу на полковника не було, однак він грубо порушив норми діяльності військовослужбовців.

Читайте такожСкандальна заява полковника Ноздрачова: ветерани пікетували Міноборони (відео)

"За результатами службового розслідування полковника Олексія Ноздрачова притягнуто до дисциплінарної відповідальності - пониження у посаді. Подальше проходження служби військовослужбовцем не буде пов’язане з керівництвом підрозділом цивільно-військового співробітництва Генерального штабу ЗС України", - зазначили у ВСП.

Як повідомляв УНІАН, Ноздрачов у скандальній заяві сказав, що бойовики та росіяни, які воюють на Донбасі, можуть реінтегруватися, але перешкодити цьому процесу можуть "праворадикали". Після цих слів Генштаб призначив службове розслідування, а сам Ноздрачов вибачився. 13 грудня стало відомо, що військового відсторонили від посади.