29 березня 2019 року Вищий суд м. Шах-Алам засудив Золотарьова до смертної кари (через повішання) / facebook.com/denisovaombudsman

Українець Роман Золотарьов, якому в Малайзії скасували смертний вирок, повернувся на Батьківщину.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у соціальній мережі Facebook.

Читайте такожНа популярних іспанських курортах вирішили жорстко боротися з пияцтвом туристів

Відео дня

Вона зауважила, що екс-учасник шоу «Х-фактор» та «Битва хорів» Роман Золотарьов до ув’язнення займався артистичною діяльністю в Україні, але ухвалив рішення поїхати до Бразилії на заробітки. У квітні 2017 року він мав повернутися до України через скасування домовленостей з роботодавцем. «Вирушаючи додому, на прохання незнайомих осіб Роман погодився доправити до Лаосу валізу з речами, попередньо переконавшись, що там дійсно були лише речі. Проте під час пересадки у міжнародному аеропорту м. Куала-Лумпур митні органи Малайзії його затримали», - зазначила вона.

29 березня 2019 року Вищий суд м. Шах-Алам засудив Золотарьова до смертної кари (через повішання).

За словами омбудсмена, після винесення вироку до неї звернувся батько Золотарьова і розпочалася боротьба за долю його сина, зокрема, були звернення у відповідні правозахисні інституції Малайзії.

«Саме завдяки спільним зусиллями Офісу омбудсмана та українських дипломатів смертний вирок Роману Золотарьову було скасовано. Він вже повернувся на Батьківщину та зустрівся зі своїм батьком», - написала Денісова.

Як повідомляв УНІАН, 6 серпня 2018 року у Міністерстві закордонних справ України заявили, що в Таїланді і Малайзії перебувало під слідством або вже було засуджено за перевезення наркотиків 200 українців.