20 січня священники освятили школу / фото Тернопільська єпархія ПЦУ

У Тернополі спеціально створена комісія міської ради перевіряє інформацію про те, що у ліцеї №21 – спеціалізованій мистецькій школі намагалися зібрати по 10 грн з кожного учня на освячення класів священниками йорданською водою.

Як повідомили УНІАН в прес-службі міської ради, після того, як було оприлюднено інформацію із дорученням щодо збору коштів, міське управління освіти розпочало службову перевірку, що триватиме до 28 січня.

Члени комісії, зокрема, мають з’ясувати, хто зініціював збір коштів, кому мала йти зібрана сума, чи справді в школі здавали гроші, чи мало місце щось подібне в інших навчальних закладах міста.

Відео дня

Раніше у соцмережі Facebook оприлюднили доручення класним керівникам, яке було розміщене у Viber-групі вчителів школи.

Зокрема, у ньому йдеться: «20 січня о 9.00 відбудеться урочиста лінійка з нагоди освячення ліцею йорданською водою Владикою Нестором (архієпископ Тернопільський і Кременецький ПЦУ – УНІАН). Прохання до класних керівників зібрати по 10 грн від учня (сім’ї)».

З кожного учня планувалось зібрати нібито по 10 грн / фото соцмереж

У школі навчаються орієнтовно 780 дітей, тому зібрана сума могла сягнути від 7 до 8 тис. грн.

Директор школи Марія Гудима запевнила, що грошей з дітей не збирали.

За інформацію місцевих ЗМІ, натоміть, начебто, дали вказівку вчителям здати по 50 грн. Чи мав місце вказаний збір коштів також мають встановити члени комісії.

В міському управління освіти підкреслили, що вони виступають категорично проти подібних ініціатив.

В прес-службі міської ради також нагадали, що у Тернополі з 2015 року діє наказ «Про заборону безсистемних та неконтрольованих зборів коштів з батьків», виданий через численні скарги щодо примусового збору коштів в окремих навчальних закладах на проведення різноманітних заходів, придбання меблів, поповнення благодійних фондів та нецільового використання батьківських внесків.

За інформацією, яка розміщена на сайті школи, 20 січня навчальний заклад освятили архієпископ Нестор та ще кілька священників.