Ілюстрація / REUTERS

Більшість українців вважають, що високі зарплати чиновників не здатні повністю запобігти корупції, а рівень виплат топ-чиновників повинен становити близько 31,6 тис. грн.

Читайте такожВчителі, які не отримали надбавку до зарплати, можуть поскаржитися у офіс омбудсмена

Про це свідчать результати соціологічного опитування компанії Research & Branding Group.

Відео дня

"Як показують результати січневого соціологічного опитування, більшість українців (79%) вважають, що високі виплати чиновникам не здатні повністю запобігти корупції, тоді як протилежної точки зору дотримується лише кожен десятий (10%) житель країни", - вказується в звіті.

Разом з тим, за оцінкою більше половини опитаних, рівень виплат (зарплат, премій і надбавок) українським топ-чиновників, достатній, щоб повністю запобігти корупції, в середньому повинен становити 31,6 тис. грн.

У дослідженні наголошується, що представникам виконавчої влади та топ-чиновників українці згодні платити більше, ніж народним обранцям.

Опитування проводилося з 24 січня по 2 лютого 2020 року серед 1804 респондентів у віці від 18 років і старше методом особистого інтерв'ю. Вибірка репрезентує населення України за статтю, віком, типом населеного пункту і регіону проживання (за винятком непідконтрольних територій Донецької та Луганської областей, АР Крим, і м. Севастополь).

Як повідомляв УНІАН, прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що оклади членів уряду не будуть перевищувати три-п'ять середніх зарплат по країні, а премія не буде перевищувати розмір одного окладу, для чого Кабінет міністрів прийняв відповідну постанову.