Всього опитано 2003 респондента віком від 18 років / golos.ua

Майже 90% українців вважають, що зарплати вищих чинів держслужбовців та надбавки до них є несправедливими.

Читайте також71% українців вважає, що держава має надавати максимум безкоштовних послуг навіть за умови збільшення податківПро це свідчать результати опитування, проведеного Центром "Соціальний моніторинг" та Українським інститутом соціальних досліджень ім.О. Яременка з 24 по 28 січня.

Так, на запитання "Чи вважаєте Ви, що ті розміри зарплат, надбавок і виплат державним службовцям в Україні, про які стало нещодавно відомо, є справедливими?" 88,7% опитаних дали негативну відповідь, 5% - відповіли схвально, а 6,3% - зазначили, що їм важко визначитися з відповіддю.

Відео дня

Крім того, 61,7% респондентів зауважили, що ця інформація негативно вплинула на їхнє ставлення до прем'єр-міністра Олексія Гончарука. Водночас, у зв'язку з цим у 30,8% українців ставлення до прем'єра не змінилось, а 1,1% - почали ставитися краще.

Більшість опитаних (67,4%) також зазначили, що почали гірше ставитися до тих міністрів та керівників, які такі виплати отримують, 1,2% - почали ставитися краще, а у 25,2% - ставлення не змінилося.

Результати дослідження свідчать, що більшість респондентів вважають, що середнє значення максимальної різниці між зарплатнею керівника державного підприємства та підлеглого має становити 2,36 рази, а керівника приватного підприємства та підлеглого - 4,47 рази.

***Опитано 2003 респондента віком від 18 років у всіх регіонах України (за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей). Вибірка репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,24%.