REUTERS

Міністерство закордонних справ України заявляє, що в китайському місті Ухань, звідки поширилася епідемія нового коронавірусу, перебуває 75 українців.

Читайте такожВ Одеському порту через загрозу коронавірусу почали перевіряти екіпажі суден, які прибувають

Про це йдеться у відповіді МЗС України на запит УНІАН.

Відео дня

"Станом на 7 січня 2020 року відомо про 75 громадян України, які знаходяться в місті Ухань, двох громадянок у місті Сян’ян, одну – у місті Сяогань, трьох громадян у місті Ічан, двох громадянок в місті Цзінчжоу й одного громадянина в міському округу Чжунсян, місто Цзінмень. Серед зазначених громадян виявили бажання щодо евакуації 50 громадян України", - повідомили в МЗС.

Водночас, на консульському обліку Посольства України в КНР, а також Генеральних консульств України в Шанхаї та Гуанчжоу перебувають 592 громадянина України. За офіційними даними китайської сторони, в Китаї проживають 4 тис. 803 українських громадян.

"За інформацією причетних закордонних дипломатичних установ України, наразі інфікованих вірусом громадян України в КНР не виявлено", - наголосили в МЗС.

Також повідомляється, що на виконання рішення Кабінету міністрів України, МЗС разом з причетними органами державної влади вживають комплекс заходів, спрямованих на вивезення українських громадян з територій, найбільш уражених вірусом.

Посольство України в КНР підтримує постійний зв’язок з українцями, які перебувають у місті Ухань (епіцентр епідемії) та інших містах країни. Дипломатичною установою також вживаються заходи щодо встановлення контактів з максимальною кількістю громадян України, які перебувають на охопленій епідемією території. Крім того, посольством здійснюється комунікація з громадянами України, які наразі перебувають у Китаї, у соціальних мережах, а також у групах, створених українцями у месенджері WeChat.

У Посольстві в цілодобовому режимі працює оперативна група з надання допомоги громадянам України, якою у режимі реального часу опрацьовуються звернення українців. Також працює «гаряча лінія» Департаменту консульської служби МЗС України за номером: +38 044 238 16 57.