Попередній обмін відбувся наприкінці 2019 року / Фото УНІАН

Усі українці, звільнені 29 грудня з полону бойовиків на Донбасі, отримали пропозиції нової роботи та житла.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Міністерства у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України.

«Наразі всім тим, хто повернувся з полону наприкінці минулого року, надані медичні послуги з обстеження та лікування. Деяким з них було зроблено складні офтальмологічні та отоларингологічні операції... Протягом періоду лікування та реабілітації з ними працюють психологи», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що Мінветеранів разом з обласними державними адміністраціями надали більше тисячі пропозицій звільненим особам щодо місця проживання, зокрема у Дніпропетровській, Запорізькій, Волинській, Хмельницькій, Донецькій, Вінницькій областях. Зазвичай, це гуртожитки сімейного типу.

Також, зі звільненими особами працювала Державна служба зайнятості, яка надала пропозиції по вакансіях відповідно до їхнього фаху, кваліфікації та побажань.

«Ми індивідуально працювали з кожним, збираючи побажання, аналізуючи можливості. У нас немає жодної людини, якій не були запропоновані рішення по роботі та житлу», ‒ розповів начальник управління Мінветеранів Сергій Мокренюк.

Читайте такожДва екс-"беркутівці" після обміну з ОРДЛО повернулися в Київ – адвокат (фото)

У відомстві зазначили, що не всі зі звільнених осіб можуть повернутись до повноцінного життя, оскільки ще не отримали відновлені документи або потребують специфічного лікування. Вони перебувають у гуртожитку в Києві, а держава та громадські організації покривають їх щоденні витрати.

«Після реабілітації 47 осіб вже визначилися з місцем проживання та роботою, решта осіб після закінчення реабілітації будуть розміщені у гуртожитку в м. Києві до остаточного визначення із місцем проживання та роботою... Вони перебуватимуть там стільки, скільки буде потрібно, щоб надати їм повноцінну допомогу», - підкреслили у міністерстві.

Читайте також"Полонені для них – це товар": екс-бранець "ДНР" розповів, як бойовики торгують людьми

Наголошується, що усім 64 цивільним особам, що були звільнені, надана повноцінна медична допомога, кожному з них забезпечено психологічну реабілітацію.

Крім того, 25 з них організовано відновлення паспорта громадянина України, 12 осіб відновили водійське посвідчення, 5 особам надали детальні консультації щодо можливості поновлення або вступу до закладів вищої освіти та одна особа проходить курси підтвердження кваліфікації лікаря, 43 особам надано пропозиції працевлаштування, 25 особам надано декілька пропозицій місць проживання.