Тернопільській міський голова переживає через коронавірус / Ілюстрація REUTERS

Міський голова Тернополя Сергій Надал закликав керівництво області запобігти потенційному розміщенню осіб, евакуйованих з Китаю, в санаторій «Медобори» на Тернопільщині.

Читайте такожСьогодні можуть виписати інфікованого на коронавірус українця - Пристайко

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у його офіційному зверненні до голови ТОДА Ігора Сопеля та голови облради Віктора Овчарука. Звернення учора ввечері опублікували на сайті міської ради у зв’язку з появою в місцевих ЗМІ інформації про те, що українців, які прилетіли з Китаю, помістять на карантин у санаторій на Тернопільщині.

Відео дня

Мер Тернополя переконаний, що місцеві медзаклади не готові до потенційної загрози.

«Інфекційні відділення міських лікувальних закладів - лікарні швидкої допомоги та дитячої комунальної лікарні, які визначені госпітальними базовими закладами для надання медичної допомоги особам, не готові до надання повноцінної медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку нового коронавірусу 2019-nCoV… Тернопільська область - одна з областей України, яка не має обласної інфекційної лікарні, що спричиняє подвійну небезпеку для жителів міста та області. А Тернопільською ОДА та обласною радою, не дивлячись на неодноразові звернення, не виділялися коштів для забезпечення працівників засобами індивідуального захисту, відсутня належна вентиляція та каналізація, не підведено кисень тощо. Тож просимо вжити заходів щодо запобігання розміщення осіб, евакуйованих з Китаю в ТДВ «Санаторій Медобори», – сказано у зверненні.

Близько 22 год 17 лютого голова ТОДА Ігор Сопель на своїй сторінці в Фейсбуці зазначив, що офіційного підтвердження наміру привезти на Тернопільщину евакуйованих з Китаю українців немає.

«Щойно спілкувався із представниками Міністерства охорони здоров'я України.

Офіційного підтвердження про приїзд евакуйованих з Китаю людей на територію Тернопільської області немає. Заклад для двотижневого карантину шукають у кожній області», – написав Сопель.

Як повідомляв УНІАН, літак для евакуації громадян України з китайського Уханя вилетить у вівторок, 18 лютого, і повернеться в Україну в четвер, 20 лютого. Громадян помістять на обсервацію мінімум на 14 днів.

Точне місце розміщення евакуйованих не повідомляється. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що літак з Уханя прилетить "в один із аеропортів країни".